Overlijden Bas van der Smeede

Sat, 03/04/2017 - 09:10 - basv

Bas van der Smeede 

 

Gisteren (3-3-2017) is onze lieve vriend en klimmaat Bas van der Smeede overleden. We zijn erg verdrietig en we kunnen het nog niet geloven. Bas is onze vrolijke vriend, gangmaker en inspirator met wie we de meest prachtige avonturen in de bergen hebben beleefd. We gaan hem onwijs missen. En de prachtige herinneringen aan onze klimtochten blijven bij ons. 

Bas vocht sinds de zomer van 2014 tegen leukemie. Hij onderging een succesvolle stamceltransplantie en verschillende chemokuren. De behandelingen waren loodzwaar, maar Bas herstelde snel. Hij trainde hard om zijn oude kracht terug te krijgen. En dat ging indrukwekkend goed. Totdat in de zomer van 2016 opnieuw het noodlot toesloeg. Bas had weer leukemie. Hij ging opnieuw voor volledig herstel, maar het ging niet zo goed als gehoopt. Bas had veel hoofdpijn en het bleef lang spannend of de nieuwe cellen de kwaadaardige leukemiecellen konden verdrijven. Twee maanden geleden kreeg Bas problemen met zijn longen. Hij kwam in het ziekenhuis terecht en het was in eerste instantie onduidelijk was er aan de hand was. Tot ons grote verdriet werd hij steeds zieker. Er is heel veel geprobeerd om zijn longen weer goed te laten werken, maar de behandelingen sloegen niet aan. Bas is gisteren in zijn slaap overleden. 

Er zijn gelukkig heel veel goede herinneringen aan mooie momenten en avonturen. Of het nou een bibberend bivak is of een reis naar een ver land.  Er ging zo'n ontzettende positieve oerkracht van Bas uit dat alles vanzelf leuk en gezellig werd. Die kracht blijft bij ons en vergeten we niet. Als we in de bergen zijn, dan klimt hij met ons mee. 

Je kan op deze herdenkingspagina een bericht of een herinnering achterlaten.