Virjerab gletscher

Sat, 07/30/2016 - 10:12 - Bas vd Smeede

Zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen, lukt het niet om bij de Yawash Sar te komen. Uiteraard een grote domper voor het team, maar dit hoort er helaas bij. Een week geleden scheen er een incident te zijn geweest met een Chinees, waardoor het leger het hele grensgebied heeft dicht gegooid. Ondanks onze speciale border zone permit, mochten we toch niet verder.

gelukkig kon zowel het team, als de agent snel schakelen en gaan we voor plan b. Dit is de Virjerab gletscher, gelegen ten noorden van de Shimshal vallei. Deze gletscher is net zoals de Yawash sar in 1925 in kaart gebracht door het Nederlandse 'Visser' koppel. Er zijn in dit gebied nog weinig expedities geweest, waardoor vele 6000-ers nog onbeklommen zijn. Gisteren is het team met jeeps naar Shimshal gereden en beginnen hopelijk vandaag de 3 daagde trekking naar basecamp. Helaas hebben we wel een hoop tijd verspeeld, maar er is nog steeds genoeg tijd voor een mooie beklimming.

het team zal zich richten op de west Virjerab gletscher, waar nog geen geregistreerde beklimmingen zijn. Zie het kaartje hieronder, met tevens wat foto's van het gebied. Laten we duimen voor het team voor mooi weer en hopelijk horen we weer snel wat van hun.

 

groetjes Bas vd Smeede