Schotland

Tue, 03/29/2016 - 17:46 - Bas vd Smeede

In Februari zijn we met zijn twaalven! naar Schotland gegaan. Ik was daar zelf nog nooit geweest, maar veel over gehoord. 

De eerste dagen hadden we prachtig weer, heel zeldzaam daar. Saskia en ik beklommen de eerste dag, samen met Bep en Peter de Ben Nevis noordwand. We waren van plan de Tower ridge te pakken, de langste en mooiste graat op de Nevis. Het stormde alleen zo hard, dat we een ijscouloir in zijn gegaan (Wendigo). Twee dagen later beklommen Sas en ik alsnog de Tower ridge. Nu wel met mooi weer.

Bas vd Ploeg beklom samen met Klaas, Sjoerd en Roeland de Cuillin ridge op the island of Skye. Een mooie twee daagse beklimming die vanwege het weer/condities niet vaak gedaan kan worden in de winter.

Vincent van Beek en Bas Visscher kwamen 2 dagen later aan en konden nog net een prachtige dag meepikken. Zij beklommen de ultra klassieker; point five gully. Heel druk, maar ook heel mooi.

De rest van de week was het proper Scottish weather en konden we niet veel doen. Hieronder een mooie foto reportage, enjoy!