Kilimanjaro

Sat, 02/06/2016 - 14:13 - Bas vd Smeede

Vorige maand heb ik samen met mijn broers de Kilimanjaro beklommen. Dit plan hadden we vorig jaar al gemaakt, toen ik nog in het ziekenhuis lag. Echt heel mooi dat het dan ook nog echt gebeurt en nog de top halen ook! Om het acclimatiseren wat gemakkelijker te maken, had ik voor de lemosho route gekozen. Dit is de langste route, waardoor je wat meer tijd hebt om aan de hoogte te wennen. Desondanks hadden mijn broers het toch nog heel zwaar. Ze hadden ook nog nooit een berg beklommen.

Van te voren was ik bang dat het echt heel druk zou zijn op deze berg. De hoogste van Afrika en ook nog relatief makkelijk, maar het viel me reuze mee. Op de kampen zag je hoeveel mensen er eigenlijk zijn, maar onderweg verspreid dit zich wel. Op de drukke plekken, zoals de Baranco wall, zijn we gewoon een uur eerder opgestaan dan de rest en liepen we in ons ééntje.

Ik vond het best spannend wat de hoogte met mijn lichaam zou doen, zo na die stamceltransplantatie. Gelukkig ging dit echt super goed en had op de top zelfs nog energie om even in de laatste restanten ijs te gaan hangen. Dit geeft echt weer vertrouwen voor de toekomst en kan met een gerust hart verder gaan met de voorbereidingen van de Himalaya expeditie komende zomer. Omdat ik nu best wel een achterstand heb, zijn Sas en ik begonnen aan een intensief trainingsschema die we naar aanleiding van het boek van Steve House hebben gemaakt. We trainen nu vijf keer per week (1 x klimmen, 2 x kracht en 2x conditie) en gaat dit langzaam opvoeren naar 11 uur per week! Ik hoop dat we dat volhouden, naast ons werk.

 

Korte video impressie: