First summit in my second life

Tue, 07/14/2015 - 14:05 - Bas vd Smeede

Na een maand of drie bijna elke dag trainen wil ik graag weer eens kijken hoe mijn lichaam zich in de Alpen kan houden. Over twee weekjes heb ik twee weken vrij om te gaan klimmen, maar ik net weer een lading Tcellen (afweercellen) van mijn broer gekregen, dus weet niet of ik me dan nog goed voel. Het is nu super mooi weer in de Alpen, dus we besluiten alvast een lang weekendje te gaan.

Ik heb een relatief makkelijke tocht uitgezocht, maar wel een hele mooie. De Vajolettorens in de Dolomieten. Na een lange reis komen we vrijdag vroeg in de middag aan in Val di Fassa. Vanaf hier kan je een taxibusje nemen die je helemaal naar de Garciahut brengt op 2000m hoogte. We gaan te voet verder richting de Alberto Re hutte, onderaan de Vajolet torens. Het is warm en zwoel. Het stijgen met een rugzak op mijn rug valt me zwaar. Gelukkig komen we halverwege een hut tegen waar we lekker een grote Skiwasser nemen. Om een uurtje of half zes komen we moe maar voldaan aan bij de hut.

De volgende ochtend staan we om zeven uur op, we hebben een lange dag voor de boeg. Het is nog lekker koel en we klauteren snel naar de instap. Sas staat te popelen en wil gelijk starten met voorklimmen. De rots is mooi compact en daardoor erg vast. Dat kan je niet van alle Dolomieten tochten zeggen. Hierdoor kan je wel weinig zekeringen leggen. De volgende lengte is de 'luftige kante' en neem ik voor miin rekening. Prachtig klimmen en inderdaad luchtig! Daarna wordt het makkelijker en vrij vlot staan we al op de top. Van te voren had ik gedacht dat ik wel een traantje zou wegvegen als ik weer boven op een top zou staan, maar hier aangekomen ben ik alleen maar blij. Ik vind het eigenlijk wel heel gewoon. Net als vroeger!

Na een stevige lunch van Kaiserschmarren lopen we dezelfde middag nog naar het dal, waar we een lekkere pizza nemen. Zondag volgt weer een lange autoreis naar huis. We moeten weer een paar dagen bijkomen, maar zijn wel weer een mooie ervaring rijker! Op naar de volgende...

>