Gefl├╝gelfrikadelle

Sat, 04/06/2013 - 11:00 - saskia

Wat ga je doen in je weekend, als het slecht (sneeuw) weer is? Artificieel klimmen in Ettringen natuurlijk. In de topo staat een leuk verhaal over klimmers die de artificele route opende, genaamd "Geflügelfrikadelle". Zij gingen oefenen voor een trip naar Yosemite. Tijdens het klimmen had hij veel gebruik gemaakt van leapercams, één leapercam kreeg hij er niet meer uit. Toen hij verder klom kwam een mep haak die hij geplaatst had er uit, alle plaatsingen daaronder ook. Alleen die ene leapercam bleef zitten, waardoor hij een paar meter bovende grond stil kwam te hangen in een open gebogen leapercam.

Op een een of andere reden hadden we het uit gesteld om in deze route te gaan klimmen. Ik weet niet waarom, maar waarschijnlijk had het met dit verhaaltje te maken ;-) Dit weekend moest ik er toch maar aan geloven. Alle andere artif routes hadden we al geklommen, behalve een A4 maar die is vast niet beter dan een A3+. Ik kan je vertellen; ik heb geen leaper cams gebruikt, daar moet ik mij nog even toe zetten. Wel een berg mephaken waar er eentje van uit kwam, dat is degene die hier onder op de foto staat. Ik bleef gelukkig hangen in een top birdbeak :-) (zie foto) Wat is de tip om dit te voorkomen? Gewoon een grotere mephaak er in rammen. 

Ook Bas en Klaas hebben deze route getopt. Als je boven bent is dat erg kikke, want het is je toch gelukt om via een onmogelijk spleetje omhoog te komen.

Zaterdag nacht had het gesneeuwd en zondag ochtend wilde het niet echt op klaren, maar dat gaf niet, we moesten toch naar Limburg om een lezing te geven.