Arena

Wed, 10/24/2012 - 20:24 - Bas vd Smeede

In de deelsector; Arena zijn er een hoop nieuwe routes geopend. In totaal zitten hier nu maar liefst 60 routes. Sas en ik klommen er afgelopen weekend en konden er 19 van aftikken. Deze nieuwe routes staan niet in de topo, maar dat is soms juist wel leuk. Gewoon links beginnen en alle routes proberen, zonder al te veel bezig te zijn met nummertjes. Op de website van Ettringen staan de meeste nieuwe routes inmiddels al wel. De moeilijkste die ik klom was Que pilier, deze waarderen ze op de website met 8+ (dit mogen ze van mij wel wat afwaarderen). De mooiste, wat veel belangrijker is, was Belaybunny en Scoobidoo. Dit zijn alle twee behaakte 7- routes en moet je zeker proberen als je hier bent.

Bimbo had voor het eerst zijn nieuwe rugzak om en hier moest hij wel even aan wennen. Met een paar kilo aan cams en water liep hij wat minder makkelijk dan normaal, haha. Nu kan hij zijn energie voortaan wat nuttiger besteden dan alleen maar achter een tak aan te rennen...

De komende weken geven we de eerste presentaties van onze Peru film. Hij is heel vet geworden, dus als je tijd hebt moet je zeker even langskomen. 3 November in de Uithof in Den Haag en 17 November in de Klimmuur Amsterdam.