Klaar voor vertrek

Sun, 07/08/2012 - 09:24 - Bas vd Smeede

Over een paar dagen zullen we vertrekken richting ons doel in het Andes gebergte. Vandaag heb ik alles ingepakt, want we kunnen deze keer gewoon alles met ons vliegtuig meenemen. Geen gedoe met cargo, duane, inklaren etc., kost alleen maar tijd. Vrijdag na het werk stappen we op het vliegtuig en doordat we met de tijd meereizen, komen we al vroeg op zaterdag ochtend aan in Lima. We hebben een busje ingehuurt die ons dezelfde dag nog, via een lange bergweg, naar de Andes rijdt. Wij willen het Huayhuash gebergte van het zuiden benaderen, via het bergdorpje; Cajatambo. Dit dorpje ligt al op 3300m, dus zullen we hier een dagje gaan relaxen (lees: acclimatiseren) alvorens we de trekking naar het basiskamp aan starten.

We hebben op het laatste moment gelukkig nog wat sponsoren kunnen binnenhalen, wat ons project financieel gezien wat verlicht. Zo als het er nu uit ziet komt ook alles net op tijd binnen. Gisteren kwamen alle touwen binnen, die Edelrid geregeld heeft en van de week heeft Bever ons mooie ademende bivakzakken gesponsord, daarnaast ook nog enkele vervangingen van versleten materiaal, zoals stijgijzers, helm etc. Berghaus zal het team nog in een nieuw jasje steken, maar deze moeten nog arriveren uit Engeland, nog even spannend dus.

 

 

 

 

 

 

 

Van de NKBV kreeg ik gisteren de nieuwe logo's binnen, die ze het najaar gaan lanceren. Wij zullen hier alvast wat foto's van schieten.

Tja, voor de rest is het gewoon nog even een paar dagen werken, voordat het feest kan beginnen. We zullen proberen vanaf het basiskamp de voorbereidingen op onze website te posten, maar dit zal nog even afhankelijk zijn van de internet verbinding die de sataliet telefoon tot stand kan brengen.