Bergsportaward en meer!

Fri, 02/17/2012 - 12:15 - Bas vd Smeede

Er is weer een hoop gebeurt de laatste tijd, maar ik heb het te druk met klimmen om te bloggen (goeie zaak natuurlijk!!). Anderhalve week geleden had ik samen met mijn team maten de eer om de bergsportaward 2012 in ontvangst te nemen. Onze eerstbeklimmingen in het Pamir Alai gebergte vond het publiek de meest spraakmakende alpiene beklimming van het afgelopen jaar. Helaas kon Bas Visscher door de hevige sneeuwval het restaurant in Woerden niet bereiken, dus namen we met zijn drieen de award in ontvangst. Niemand minder dan Katja Staartjes reikten de award uit. Bedankt voor de mensen die op ons gestemt hadden!

Bergsportaward 2012, jeeeeeh

De zondag na de award uitreikingen gaven we twee lezingen op de bergsportdag, wat ondanks het mooie schaatsweer best goed bezocht was. Dit waren onze laatste lezingen, dus binnenkort zullen we de filmpjes publiceren. Houd www.pamiralai2011.nl dus in de gaten!! Wel zullen we op de CEAT dag in Zoetermeer nog een korte presentatie geven. Als je geinteresseerd bent in expedities of harde alpiene routes moet je zeker langs komen. Hier kan je je aanmelden.

Venwege de strenge vorst kon Thomas Knoope wederom een spectaculaire ijswand maken in zijn achtertuin. Dinsdag heb ik hier lekker op lopen hakken en woensdag avond organiseerde de NKBV voor de tweede maal een ijsklimwedstrijd. De route was dit jaar iets te makkelijk waardoor hij voor mij uit al meerdere keren getopt was. Nu ging het dus om tijd en moest ik zo snel mogelijk zien te klimmen. De overhang vloog ik door, maar op twee derde klom ik iets te gehaast en mijn bijl schoot eruit. Ondanks mijn waardeloze prestatie, was het wel onwijs gezellig !

De ochtend na de wedstrijd vertrok ik samen met Bas Visscher naar Chamonix voor een zogenaamde hit & run. Het was daar retekoud, maar we wisten ons staande te houden door de mooie Courtes noordwand te beklimmen. Ik zal van de week nog wel een blogpost hierover schrijven en wat mooie impressie foto’s plaatsen.

Swiss route op Les Courtes Noordwand

Tussen de klimactiviteiten in ben ik bezig om weer een groot plan te organiseren. Dit maal naar het Andes gebergte in Peru. Waarschijnlijk ga ik daar komende zomer heen om de markante Puscanturpa Este te beklimmen. Deze 5500 meter hoge berg is nog maar twee keer eerder beklommen, dus kan ik vast nog wel een mooie lijn vinden voor een first ascent. Het vulcanische gesteente op deze berg bestaat uit prachtige zeshoekige zuilen, wat waarschijnlijk een grote uitdaging gaat vormen. Ik heb er al zin in!!!

Puscanturpa Este

Oja, ik ben ook nog bezig met een nieuwe website. Hij gaat Alpineadventures heten en naast mij gaan ook Vincent, Bas Visscher en Saskia op deze site bloggen! De site is al af, maar we moeten hem nog een beetje verder invullen. Het is moeilijk hier tijd voor te vinden, maar het heeft ook geen haast.