Boulder en sportklim competitie

Mon, 03/29/2010 - 14:58 - vincent


Bron foto: www.nkbv.nl (ik klim hier in de tweede kwalificatie route "rechts")

Ik heb besloten dit seizoen mee te doen met de Senioren boulder en klim competitie. De afgelopen twee weken waren de eerste wedstrijden. Twee weken geleden was de eerste boulder wedstrijd, deze vond plaats in Steep Part Den Haag. Ik ben bij deze wedstrijd als 18 de geƫindigd, ik klom 2 zevens en 4 zes plussen (de beste 6 boulders telden mee). Afgelopen weekeinde was de eerste lead wedstrijd, deze vond plaats in klimhal Utrecht. Deze hal is met 11 meter niet erg hoog maar de routes zijn heel heftig en overhangend. Ik moest twee routes klimmen tijdens de kwalificatie, de eerste route die ik moest klimmen was ongeveer 7b, bij deze route kwam ik tot halverwege. De tweede route was een makkelijke 7a, bij deze route kwam ik tot driekwart. Vooral het gebrek aan ervaring met wedstrijd klimmen brak mij op. Ik was een beetje zenuwachtig en niet goed genoeg opgewarmd. Hierdoor ging ik te gehaast en slordig klimmen, dit heeft mij in beide routes opgebroken. De volgende lead wedstrijd is in mijn thuis hal De Uithof in Den Haag, ik hoop dan wat meer op mijn gemak te zijn en beter te scoren, ik werd uiteindelijk 20 ste bij de lead wedstrijd in Utrecht.