IJsklimmen in het Lusens

Sat, 02/20/2010 - 19:26 - vincent

De afgelopen 8 dagen ben ik in Oostenrijk geweest. Het doel was ijs en mixed klimmen. De tweede dag ben ik met Bas en Jorg naar "Mixed-Gartl" in Ochsengarten geweest. We klommen daar twee 7- routes en een 6de graad route. De een na laatste dag ben ik nog een keer terug geweest naar dit gebied en heb ik de routes allemaal in mijn eerste poging herhaald. Een aardige stap voorwaarts op het gebied van mixed klimmen dus. De rest van de dagen heb ik onderanderen de volgende ijs routes geklommen: Stuppen Eisfall 90m WI 5+, Bafflfall 120m WI 3 en 10m WI 4- en 10m WI 5, Gasthausfall 30m WI 4, Easy Afternoon 80m WI 4, Soul Reaver 120m WI 5, Rinne 50m WI 3+. Het hoogtepunt van de trip was de eerste poging in een WI 6, de route die Bas en ik geprobeerd hebben te klimmen heet Hangende Garten een 140 meter lange WI 6. De eerste touwlengte is een 55 meter lange WI 3+, daarna begint het echte werk, eerst een 15 meter lange WI 6-/6 pijler, daarna nog een 20 meter lange WI 6 pijler en dan nog ongeveer 30 meter WI 5 gevolgd door een WI 3 uitklim. De eerste pijler hebben we nog weten te klimmen, de tweede pijler was net iets dikker dan een hand breedte en dat durfden we dus niet meer aan. Volgend jaar moeten we dus nog een keer terug om deze klassieker uit Tirol te klimmen, Hangende Garten is de eerste WI 6 die ooit in Tirol geklommen is.