Kandersteg

Fri, 02/05/2010 - 02:30 - vincent

Het afgelopen weekeinde ben ik dus met Bas en Saskia naar Kandersteg geweest. Vrijdag avond rijden en dan zaterdag en zondag klimmen en zondag nacht weer thuis komen. Het rijden naar Kandersteg was echt een drama, in Belgie reden we al verkeerd (zo zenuwachtig als we waren om maar weer te kunnen klimmen), daarna in Luxemburg in de file en in Zwitserland konden we maar 50 rijden op de snel weg omdat het keihard sneeuwde. Het klimmen was echt geweldig, het was goed koud en de watervallen waren goed gevormd. Zaterdag klommen we een mooie stijlen w4+ en Zondag klommen we Arbonium w5 een free standing ijspilaar. Nog een weekje en dan reizen we weer af naar Oostenrijk om daar 9 dagen te gaan ijsklimmen. Vooral het dry-toolen en mixed klimmen wil ik daar gaan proberen, verder zijn er nog een aantal watervallen die ik tijdens eerdere bezoeken niet heb beklommen die ik wel een bezoekje wil geven.