Crack climbing

Mon, 08/24/2009 - 19:27 - vincent

Feuertaufe

Ik in Feuertaufe (foto door Bas)

Als training voor Utah gaan we de komende maand zo vaak mogelijk naar Ettringen. Dit weekeind ben ik redelijk succesvol gestart. Ik klom op zaterdag in sector Finsterlay, ik slaagde er in om twee routes zonder bloks te klimmen, de anderen moeten nog in de herkansing. De routes: Presskopf 7-/7 (6a+) alleen cams zonder bloks Feuertauf 7+ (6b+/6c) zonder bloks Mjolnir 7 (6b) still a project Oger 7+/8- (6c) still a project Zondag hebben we eerst in sector Mordor geklommen. Ik heb daar de route genaamd Apfel-fels 7 (6b) geklommen. Deze route begint redelijk eenvoudig maar heeft in het bovenste deel een overhangende crack met 1 crux pas die erg lastig te verklemmen was. Na dat ik er vijf keer was uitgevallen lukte het de zesde keer om de route te toppen. Zondag middag hebben we nog even op de sector Amphitheater geklommen, ik heb me daar cam voor cam door Mut der Verzweiflung 8+/9- (7b) gevochten. Deze route is een crack die breed begint (handjam) en dan smaller wordt tot finger lock en eindigt met een paar meter pias/fingercrack, deze route wordt alleen op cams geklommen en is onbehaakt. De route is dus een mooi project maar het zal nog wel even duren voordat het geen project meer is. Na twee dagen jammen deed alles pijn, maar door de successen en het schitterende weer was het absoluut de moeite waard. fotos van het weekeind